Naar Portovenere - Reisverslag uit Portovenere, Italië van Ronald en Hilde Aarts - WaarBenJij.nu Naar Portovenere - Reisverslag uit Portovenere, Italië van Ronald en Hilde Aarts - WaarBenJij.nu

Naar Portovenere

Door: Hilde

Blijf op de hoogte en volg Ronald en Hilde

08 Mei 2014 | Italië, Portovenere

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we weer een prachtige wandeldag achter de rug. Vanuit het hotel waren we snel op de juiste trail naar Portovenere. We werden aangesproken door een agent. Er is iets met zwijnen, maar niet gevaarlijk en de hond hoeft ook niet aan de lijn. Maar wat wil hij dan zeggen??? Later blijkt dat ze aan het jagen zijn op zwijnen. We komen al snel bij een splitsing en besluiten omlaag te lopen. Prachtig zicht op de o zo blauwe zee en geitenpaadjes tussen de wijndruiven. Mooi! Totdat we klem lopen. Route afgesloten! Balen...dan moeten we weer omhoog. Ploeteren op eindeloze trapjes...en dan: ook afgesloten! Waarschijnlijk vanwege de jacht. Dit is echt niet leuk. Weer omlaag, tot bij de agent. Oh, maar dat hek kunnen jullie gewoon open maken. Als je het maar weer sluit. En de jacht is onder het pad, dus geen probleem! Grrrrrr, had je dat niet gelijk kunnen zeggen?! Dus weer omhoog....dit is onze straf voor het feit dat we gisteren een heel eind hebben afgesneden met het busje! Klimmen, klimmen, klimmen, maar bovenaan volgt de beloning: cappuccino met taart bij een stalletje dat wel een verbouwd kerkje lijkt. Dan is het afzien ook weer zo vergeten. Verder over een prachtig bospad tot het volgende dorpje. Daar is het enorm druk met wandelaars (grote groepen Fransen zijn hier onderweg), maar op de route is het gelukkig best rustig. Op een gegeven moment kijken we op La Spezia en verderop naar Portovenere. We komen het dorp binnen via het kasteel. Eenmaal beneden ploffen we neer op een gezellig terras voor de lunch ( pasta met gamba's en tomaatjes). Eigenlijk heel simpel, maar erg lekker. Na de lunch op zoek naar onze B&B. Nu zitten we middenin het historische centrum. We krijgen een extra grote kamer vanwege de hond en Farrah mag van de eigenaar op het extra bed slapen, maar daar beginnen we maar niet aan!
Even douchen, omkleden en het stadje verkennen. Weeral heel sfeervol met zijn gezellige steegjes. We drinken nog een wijntje in het zonnetje. Strakjes weer lekker eten, want dat is hier niet moeilijk! We zullen de 'dolce vita' wel gauw missen...maar ja, we kunnen terug kijken op een meer dan geslaagde vakantie. We zullen proberen wat zon mee te brengen!

Ciao, ciao!
Ronald & Hilde

• 08 Mei 2014 - 20:14

K.Domans:

Jammer de vakantie gaat ten einde. Ik heb met jullie mee kunnen reizen en geniten van al de mooie reisverhalen!! Goede reis terug!!Groetjes Mam xxx

• 08 Mei 2014 - 20:30

Theo En Marga:

Hallo Ronald en Hilde, bedankt voor het laten meebeleven.
    Al lezend leek het alsof we er ook een beetje waren. Wat een mooie omgeving.
    Fijne tijd nog en een goede terugreis. Groetjes en tot ziens weer.

• 08 Mei 2014 - 23:02

Hans En Elma:

Hallo reizigers, jullie Farrah is een prima fotomodel!
    Fijn, hoor, dat jullie zo genoten hebben. Het ziet er zo prachtig uit, de puur blauwe zee, de smalle straatjes, de bloemen.
    Toevallig zijn wij vanavond gamba's wezen eten in Bergen op Zoom. Heerlijk, maar op een terrasje in de zon zijn ze vast veel lekkerder dan in druilerig Nederland!